Business Controller (11-0008)

 

Business Controller (11-0008)

Heb jij een afgeronde HBO-opleiding in een bedrijfseconomische of eventueel financiële richting? Beschik je over kennis van de transportsector? En ben je op zoek naar een leidinggevende functie?

De Rijke is per direct op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze

                                                          Business Controller M/V
                                                                   (ref. 11-0008)

De functie
Als Business Controller ben jij op bedrijfseconomisch gebied de rechterhand van de Business Unit Manager Transport, aan wie je ook rapporteert. Je bent lid van het business-MT en vormt de schakel tussen de business en de centrale afdelingen Finance en Concern Control. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van actueel, juist en volledig inzicht in de realisatie van de (financiële) doelen. Daarnaast geef je leiding aan de financiële, administratieve en ondersteunende afdelingen (ca. 10 FTE) van de betreffende Business Unit.

 

In de functie van Business Controller bestaan je dagelijkse werkzaamheden o.a. uit:

 • Verstrekken van managementinformatie, zoals financiële rapportages, bedrijfseconomische analyses, benchmarks, kostprijsberekeningen en beslissingscalculaties.
 • Ondersteunen en adviseren van de Business Unit Manager Transport bij alle financiële aangelegenheden in de business, zoals het opstellen van een (meerjaren)beleidsplan, budget en forecast en de maandelijkse business review.
 • Bewaken van de administratieve organisatie en interne beheersing (AO/IB) binnen de business unit.
 • Leidinggeven aan medewerkers die zich bezig houden met facturatie, debiteurenbeheer, urencontrole en operationele/administratieve ondersteuning van de Transport Planning.
 • Je beheert masterdata m.b.t. het urensysteem voor Chauffeurs (bijv. n.a.v. CAO- of wetswijzigingen of wijzigingen in de werkprocessen).

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde HBO-opleiding in een bedrijfseconomische of eventueel financiële richting.
 • Aantoonbare kennis van de transportsector is een must.
 • Ervaring als Business Controller of Business Analyst en toe aan een 2e stap in je carrière.
 • Kennis van planning- en controlprincipes.
 • Kennis van financiële en operationele applicaties en automatiseringspakketten: kennis van BluJay (voorheen Kewill) is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Je beschikt over leidinggevende capaciteiten, overtuigingskracht en probleemoplossend vermogen. Daarnaast ben je zelfstandig en ben je een echte sparringpartner.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden je een uitdagende, verantwoordelijke en veelzijdige functie in een dynamische omgeving. Het betreft een fulltime functie op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. De Rijke volgt de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer en kent voor kantoorpersoneel nog een aanvullende arbeidsvoorwaardenregeling.

 • Salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. Conform onze loonschaal (functiegroep 10) is het minimumsalaris € 3.713,75 bruto per maand en het maximumsalaris € 5.663,46 bruto per maand. In deze functie wordt eventueel overwerk geacht in het salaris te zijn opgenomen.
 • Reiskostenvergoeding van maximaal € 138,29 netto per maand.
 • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband (mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen).
 • Bijdrage van De Rijke in het pensioenfonds (Pensioenfonds Vervoer).
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van cursussen/opleidingen (studiekostenregeling).
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van collectiviteitsregeling waarbij je een aantrekkelijke korting krijgt op je ziektekostenverzekering bij CZ, diverse andere verzekeringen bij Centraal Beheer en bedrijfsfitness.

Over de Business Unit Transport
De Business Unit Transport houdt zich bezig met transport van verpakte lading van vloeibare en droge producten in Europa (container-, groupage- en bulkvervoer). Dit gebeurt met eigen Chauffeurs en eigen materiaal. Het personeelsbestand van deze Business Unit bestaat momenteel uit ca. 170 Chauffeurs en ca. 20 collega’s op kantoor. Het kantoor is gevestigd aan de Oliphantweg 20 in Rotterdam-Botlek (haven 5053).

Interesse?
Indien je in aanmerking wilt komen voor de vacature van Business Controller, dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaand sollicitatieformulier.

Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Human Resources via 088-045 4481.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws over De Rijke? Volg De Rijke dan op LinkedIn, Facebook of Twitter

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.