Buyer Supply Chain Solutions (46-0061)

 

Buyer Supply Chain Solutions (46-0061)

Heb jij je HBO-opleiding Logistiek & Economie afgerond? En ben je op zoek naar een interessante functie waarbij je jouw logistieke kennis kunt toepassen in het inkoopvak?

De Rijke is per direct op zoek naar een gedreven, enthousiaste en leergierige

                 BUYER SUPPLY CHAIN SOLUTIONS
                              (ref. 46-0061)

De Rijke Logistics biedt supply chain-oplossingen aan haar klanten, waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van diensten bij zusterorganisaties als diensten bij derden. De Buyer Supply Chain Solutions is verantwoordelijk voor het inkopen van logistieke diensten bij derden en het uitonderhandelen van de voorwaarden, zoals leadtimes en (kwaliteits)eisen. Het gaat hierbij om pakketten of vaste stromen, waarbij (raam)overeenkomsten voor de langere termijn worden gesloten. De afspraken die de jij maakt met leveranciers, zijn de basis waarmee de operationele afdelingen dagdagelijks werken en op basis waarvan zij opdrachten van onze klanten uitvoeren.

Wat doe je als Buyer Supply Chain Solutions bij De Rijke?
Als Buyer Supply Chain Solutions maak je deel uit van een klein team van 3 collega’s en rapporteer je aan de Purchasing Manager. Alle collega’s in het team zijn allround inzetbaar, maar hebben wel ieder hun eigen specialisme. Op dit moment hebben wij een vacature voor een Buyer Supply Chain Solutions met de focus op wegtransport.

In de functie van Buyer Supply Chain Solutions bestaan je dagelijkse werkzaamheden voornamelijk uit:

 • Inventariseren van benodigde logistieke diensten van zowel bestaande als potentiële klanten, o.a. rekening houdend met hoeveelheden, geografische spreiding en andere specifieke eisen.
 • Benaderen en bezoeken van (potentiële) logistieke dienstverleners.
 • Aanvragen en analyseren van offertes en het uitonderhandelen daarvan, al dan niet in het kader van een tenderproces wat je zelf opzet en coördineert
 • Implementeren van de gemaakte afspraken binnen de bestaande procedures en systemen.
 • Adviseren van het management m.b.t. de in te kopen logistieke diensten.
 • Ondersteunen van het management bij het afgeven van offertes, o.a. door het aanleveren van inkooptarieven en andere relevante informatie.
 • Diverse bij de functie horende administratieve taken.

Wat vragen wij van een Buyer Supply Chain Solutions?

 • HBO-diploma Logistiek & Economie.
 • Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan binnen een transportbedrijf of een Supply Chain-afdeling.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Nederlands en Engels. Kennis van de Franse taal is een pré.
 • Verregaande kennis van Excel voor het maken van (complexe) analyses en simulaties van tarieven.
 • Goede persoonlijke presentatie, pro-actief, commercieel, sterk in relatiebeheer, uitstekende onderhandelingsvaardigheden.
 • Je beschikt over doorzettingsvermogen
 • Bereidheid om incidenteel te reizen, in verband met het bezoeken van (internationale) logistieke dienstverleners.

Wat kun je als Buyer Supply Chain Solutions van ons verwachten?

Wij bieden je een uitdagende, verantwoordelijke en veelzijdige functie in een dynamische omgeving. Het betreft een fulltime functie op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. De Rijke volgt de CAO TLN en kent voor kantoorpersoneel nog een aanvullende arbeidsvoorwaardenregeling.

 • Salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding van maximaal € 138,29 netto per maand.
 • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband (mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen).
 • Bijdrage van De Rijke in het pensioenfonds (Pensioenfonds Vervoer).
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van cursussen/opleidingen (studiekostenregeling).
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van collectiviteitsregelingen waarbij je een aantrekkelijke korting krijgt op je ziektekostenverzekering bij CZ, diverse andere verzekeringen bij Centraal Beheer en bedrijfsfitness.

Over De Rijke
De Rijke Group is in 1945 opgericht en is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Daar zijn we trots op! Vanuit ons hoofdkantoor in Spijkenisse zijn we uitgegroeid van een vervoerder tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en vestigingen door heel Europa. De meeste klanten van De Rijke zijn bedrijven in de (petro-)chemische sector. In onze bedrijfsvoering gaat daarom veel aandacht uit naar kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu.

“ACCELERATING VALUE!”
Sinds onze oprichting maakt het logistieke proces een onophoudelijke evolutie door. Om hierop te kunnen blijven anticiperen, hanteert De Rijke een filosofie die ons en onze opdrachtgevers de markt helpt voor te blijven. Door ons altijd te concentreren op hoe wij waarde binnen de supply chain kunnen toevoegen, zijn wij op de hoogte van alle processen die hier plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening zo te organiseren dat die waardevermeerdering ook door onze diensten wordt gerealiseerd. Dit noemen wij ‘accelerating value’, waarbij we streven naar een hefboomwerking die grotendeels door totaaloplossingen wordt geboden. Deze totaaloplossingen krijgen vorm door op ieder vlak toegevoegde waarde te bieden, innovatieve logistieke oplossingen, kennisdeling binnen en buiten ons bedrijf en een voortdurende interesse in de bedrijfsvoering van onze klanten.

Interesse om als Buyer Supply Chain Solutions bij De Rijke te werken?
Indien je in aanmerking wilt komen voor de vacature van Buyer Supply Chain Solutions, dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via ons sollicitatieformulier (klik op de button “SOLLICITEREN”)
Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Human Resources via 088-0454481.
Wil je Op de hoogte blijven van nieuws over De Rijke? Volg De Rijke dan op LinkedIn, Facebook of Twitter.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD