Chauffeur Containertransport – Benelux (72-0013)

 

Chauffeur Containertransport – Benelux (72-0013)

De Rijke is per direct op zoek naar enthousiaste

                                Chauffeurs – Containertransport / Benelux
                                                        (ref. 72-0013)

OVER DE RIJKE GROUP

De Rijke Group is in 1945 opgericht en is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Daar zijn we trots op! Vanuit ons hoofdkantoor in Spijkenisse zijn we uitgegroeid van een vervoerder tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en vestigingen door heel Europa. De meeste klanten van De Rijke Group zijn bedrijven in de (petro)chemische sector. In onze bedrijfsvoering gaat daarom veel aandacht uit naar kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. In heel Europa hebben wij ca. 1.300 medewerkers, verdeeld over 26 locaties in 7 landen. Hiervan zijn zo’n 500 medewerkers werkzaam in Nederland.


OVER DE RIJKE TRUCKING B.V.

De Rijke Trucking B.V. is onderdeel van De Rijke Group en is gespecialiseerd in het transport van containers in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De Rijke Trucking B.V. bezit eigen trekkers en chassis en heeft ca. 150 eigen Chauffeurs in dienst. Daarnaast zijn nog zo’n 15 collega’s werkzaam op de Planning en in diverse administratieve, ondersteunende functies. Het kantoor van De Rijke Trucking B.V. – en tevens jouw toekomstige standplaats – is gevestigd aan de Oliphantweg 20 in Rotterdam-Botlek (haven 5053).

Het wagenpark van De Rijke bestaat uit trekkers van DAF, Mercedes en Scania. In de afgelopen jaren hebben wij flink geïnvesteerd in ons wagenpark door een groot deel van onze trekkers te vervangen voor nieuwe DAF- en Mercedes-trekkers. In de nabije toekomst zal ook worden geïnvesteerd in nieuwe chassis.

WAT HOUDT HET WERK IN?

Als Chauffeur bij De Rijke Trucking B.V. kun je op verschillende werkzaamheden worden ingezet, zoals het vervoeren van zeecontainers van A naar B, koppelwerk, pendelwerk of Chauffeurswerkzaamheden op het terrein van één van onze klanten (containerterminal). Het betreft voornamelijk werk in de regio, voor klanten die actief zijn in diverse branches, zoals chemie en retail. Als Chauffeur ontvang je je opdrachten van de Transport Planning en rapporteer je aan de Teamleader Drivers. Communicatie onderweg gebeurt veelal via de boordcomputer.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Flexibiliteit qua werktijden: wij hebben mogelijkheden voor fulltimers, parttimers en oproepkrachten. Ook is het bij ons mogelijk om in een 2-ploegendienst te werken (dag/nacht) of alleen in het weekend.
 • Elke maand je salaris op tijd en correcte naleving van de CAO (zoals overuren, toeslagen en verblijfskosten).
 • Uitstekende begeleiding door een Mentorchauffeur die jou tijdens je inwerkperiode wegwijs zal maken.
 • Salarisinschaling conform CAO voor het Beroepsgoederenvervoer (D-schaal).
 • 24 vakantiedagen, 3,5 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra verlofdagen bij te kopen.
 • Mogelijkheid om op onze kosten je opleidingscertificaten wanneer nodig te herhalen/verlengen en je nascholingsuren in het kader van Code 95 te behalen, zoals ADR en BBS.
 • Bijdrage werkgever in het Pensioenfonds Vervoer.
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van collectiviteitsregeling waarbij je een aantrekkelijke korting krijgt op je ziektekostenverzekering bij CZ, diverse andere verzekeringen bij Centraal Beheer en bedrijfsfitness.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • In het bezit van rijbewijs CE, CCV-B / Code 95 en een bestuurderskaart t.b.v. digitale tachograaf.
 • In het bezit van ADR-certificaat stukgoed of bereidheid om deze (op kosten van De Rijke) te behalen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Flexibele instelling, zowel qua werktijden als type werk.
 • Klantvriendelijk, representatief, verantwoordelijk en collegiaal.
 • Bereidheid om over te werken, ook op zaterdag en/of zondag.
 • Bereidheid en in staat om een fysieke inspanning te leveren (i.v.m. aan- en afkoppelen, openen containerdeuren).
 • Bereidheid om incidenteel te overnachten.
 • Woonachtig in de regio Rotterdam, Voorne-Putten, Hoeksche Waard.

Ervaring als Chauffeur is voor deze functie een pré, maar zeker geen vereiste. Wanneer je aan bovenstaande eisen voldoet, de juiste mentaliteit hebt en graag het Chauffeursvak wilt leren, dan kunnen wij je de kneepjes van het vak bijbrengen!

INTERESSE?
Indien je in aanmerking wilt komen voor de vacature van Chauffeur bij De Rijke, klik dan op de “solliciteren”-button hieronder. Wil je liever eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Human Resources via 088-0454481.

Bij aanname wordt er altijd een aanstellingskeuring uitgevoerd.

Volg ons ook op Facebook, Twitter en/of LinkedIn!