HR Officer (90-0008)

 

HR Officer (90-0008)

Heb jij een afgeronde HBO-opleiding? En ben je op zoek naar een interessante HR-startersfunctie?

De Rijke is in verband met het vertrek van een collega per 1 november 2017 op zoek naar een enthousiaste en leergierige

HR OFFICER (24u/wk)
(ref. 90-0008)

OVER DE AFDELING
Als HR Officer maak je deel uit van de corporate HR-afdeling in Spijkenisse. Dit team bestaat – naast jou – uit twee HR Officers, twee Payroll-collega’s, drie HR Business Partners en een HR Manager, die ook de HR-afdeling in Antwerpen aanstuurt.

De HR-afdeling heeft een adviserende en ondersteunende rol richting de business en is daarin een volwaardige sparringspartner die betrokken is bij het bedrijfsproces. De afdeling heeft continue professionalisering en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Zo lag onze recente focus onder andere op het aanbieden van Employee- en Management Self Service en digitalisering van personeelsdossiers en lopen er momenteel projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en het opzetten van een onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers. Verder wordt gewerkt aan het actualiseren van onze HR-strategie 2020, zodat deze naadloos aansluit op de strategie van de organisatie en de in de komende jaren te bereiken doelen ook ondersteunt.

OVER DE FUNCTIE
Je werkt als HR Officer voor een aantal vaste afdelingen of bedrijfsonderdelen van De Rijke en hebt daarmee dus je eigen aandachtsgebied; alle HR Officers zijn echter wel allround inzetbaar op de andere aandachtsgebieden.

In de functie van HR Officer bestaan je werkzaamheden onder andere uit:

 • Administratieve afhandeling van personeelsmutaties, waarbij je ESS- en MSS-workflows controleert en waar nodig aanvult in het HR- en Payrollsysteem.
 • Vraagbaak voor management en medewerkers, waarbij je vragen beantwoordt over de CAO, arbeidsvoorwaarden, verzuim, opleidingen, keuringen, etc.
 • Opstellen van alle voorkomende correspondentie, zoals arbeidsovereenkomsten, gespreksverslagen en bevestigingen van mutaties.
 • Coördinatie en afhandeling van de administratie omtrent werving en selectie, zoals het opstellen van vacatureteksten, afstemming met bureaus, 1e screening, het inplannen van sollicitatiegesprekken en het verzorgen van alle correspondentie richting kandidaten.
 • Opstellen van periodieke en ad hoc managementinformatie, bijvoorbeeld met betrekking tot verloop en verzuim.
 • Ondersteuning bij verzuimbegeleiding, zoals het bewaken van de Wet Poortwachter, het voorbereiden van diverse UWV-documenten (zoals het Plan van aanpak of een WIA-aanvraag), contact onderhouden met de arbo-dienstverlener en andere externe deskundigen en het verwerken van terugkoppelingen van de bedrijfsarts.
 • Deelname aan diverse HR-projecten, die voortvloeien uit de HR-strategie.

Naast deze werkzaamheden voorzien wij voor onze nieuwe collega op termijn ook een rol als Key-User / Beheerder van ons HR- en Payrollsysteem. De Rijke is in 2015 live gegaan met Profit van AFAS en was voor de inrichting daarvan in 2016 genomineerd voor een AFAS Award. Als Key-User / Beheerder hou je je samen met twee andere collega’s bezig met onderhoud en optimalisatie van Profit en lever je een belangrijke bijdrage aan de implementatie van nieuwe functionaliteiten.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding richting Human Resource Management / Personeel & Arbeid.
 • Je hebt stage gelopen op een HR-afdeling, waarbij je praktische ervaring hebt opgedaan met administratieve/ondersteunende werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit met administratieve werkzaamheden en hebt daarbij oog voor detail.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
 • Je hebt gevoel voor software, maakt je nieuwe materie op dit vlak gemakkelijk eigen en vindt het daarbij leuk om je te verdiepen in nieuwe mogelijkheden.
 • Je bent nauwkeurig, sociaal vaardig, leergierig en collegiaal.
 • Je bent 3 dagen per week beschikbaar (in ieder geval op vrijdag; overige dagen in overleg).

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?
Wij bieden je een uitdagende, verantwoordelijke en veelzijdige functie in een bevlogen en gezellig team. Het betreft een parttime functie voor 24 uur per week op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. De Rijke volgt de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer en kent voor kantoorpersoneel nog een aanvullende arbeidsvoorwaardenregeling.

 • Salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. Het minimumsalaris bedraagt € 2.450,- bruto per maand (op basis van aanloopschaal 6) en het maximumsalaris € 3.800,- bruto per maand (op basis van schaal 7) bij een fulltime dienstverband.
 • Reiskostenvergoeding van maximaal € 138,29 netto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband (mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen).
 • Bijdrage van De Rijke in het pensioenfonds (Pensioenfonds Vervoer).
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van cursussen/opleidingen (studiekostenregeling).
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van collectiviteitsregelingen waarbij je een aantrekkelijke korting krijgt op je ziektekostenverzekering bij CZ, diverse andere verzekeringen bij Centraal Beheer en bedrijfsfitness.

INTERESSE?
Indien je in aanmerking wilt komen voor de vacature van HR Officer, dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaand sollicitatieformulier.

LET OP:

 • De sluitingsdatum voor deze vacature is donderdag 19 oktober 2017.
 • De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op maandag 23 oktober 2017.
 • De tweede gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 26 oktober 2017.

Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Ramona de Roode, HR Business Partner (088-0454481 / hr@derijke.com).

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws over De Rijke? Volg De Rijke dan op LinkedIn, Facebook of Twitter

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD