MBO STAGE (BOL/BBL) M/V

 

MBO STAGE (BOL/BBL) M/V

Volg jij een logistieke MBO-opleiding (BOL/BBL) en zoek jij een stageplek waar je de kneepjes van het vak gaat leren?

OVER STAGES BIJ DE RIJKE
Wanneer je stage loopt bij De Rijke Group, dan ben je écht onderdeel van het team. Je kijkt mee met collega’s, maar krijgt ook eigen werkzaamheden, zodat je de op school geleerde theorie daadwerkelijk in de praktijk kunt brengen. Wat je bij ons leert hangt ook in grote mate af van je eigen interesse en initiatief! Natuurlijk kun je rekenen op uitstekende praktijkbegeleiding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om tijdens je stage aan opdrachten vanuit school te werken. Vanzelfsprekend ontvang je ook een stagevergoeding!

Door de verschillende soorten van logistieke dienstverlening die De Rijke Group aanbiedt aan klanten, zijn de stagemogelijkheden bij ons zeer divers. Ieder jaar begeleiden wij zo’n 20 MBO-stagiairs, die meelopen op één van onze logistieke afdelingen. Lees hieronder welke mogelijkheden wij jou kunnen bieden.

STAGIAIR CUSTOMS (Spijkenisse)
Ons declaratieteam verzorgt alle douane-aangiften voor zowel im- als exportzendingen. Als stagiair op de afdeling Customs ben je onderdeel van dit declaratieteam. Op deze afdeling leer je veel over het opmaken van allerlei documenten en heb je contact met externe instanties, zoals de Kamer van Koophandel, douane, ambassades, etc.
Passende opleiding: Manager havenlogistiek (MBO4)

STAGIAIR SUPPLY CHAIN SOLUTIONS (Spijkenisse)
Binnen onze afdeling Supply Chain Solutions bieden wij stages op de Front- en Backoffice. In het Frontoffice-team heb je contact met vervoerders en klanten, valideer je orders en stem je de service af met logistieke dienstverleners. Je krijgt hierbij inzicht in alle dagelijkse processen voor klant en vervoerder. Het Backoffice-team is ondersteunend aan het Frontoffice-team. Voorbeelden van werkzaamheden die je hier als stagiair doet, zijn het invoeren van orders en het verzorgen van laadlijsten, zodat het transport doorgang kan vinden.
Passende opleidingen: Manager Transport en Logistiek (MBO4), Manager havenlogistiek (MBO4), Coördinator havenlogistiek (MBO3), Medewerker havenlogistiek (MBO2)

STAGIAIR TRANSPORTPLANNING (Rotterdam-Botlek)
Wanneer je op een transportplanning stage wilt lopen, heeft De Rijke hier verschillende mogelijkheden voor, namelijk containervervoer, internationaal groupagevervoer of ferryvervoer richting Engeland. Als stagiair op één van deze afdelingen kunnen je werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van contact met klanten, charters en eigen chauffeurs. Je leert omgaan met ons TMS en behandelt/verstuurt berichten van en naar Chauffeurs in de boordcomputer. Daarnaast houd je je bijvoorbeeld bezig met invoerwerkzaamheden, het voormelden van containers en het controleren of deze op tijd zijn. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om met de Transport Planners mee te kijken hoe het plannen in de praktijk werkt.
Passende opleidingen: Planner wegtransport (MBO3), Manager transport en logistiek (MBO4), Manager havenlogistiek (MBO4)

STAGIAIR FREIGHT FORWARDING (Spijkenisse)
Als Stagiair op de afdeling Freight Forwarding werk je mee in ons team van Expediteurs. Je houdt je onder meer bezig met het boeken van transporten over de hele wereld: containers, LCL en luchtvracht. Hierbij heb je veel contact met klanten en leveranciers. Onze Expediteurs verwerken hun dossiers van A tot Z, wat inhoudt dat je tijdens je stage alle taken die bij het behandelen van een order horen zult leren.
Passende opleiding: Manager havenlogistiek (MBO4)

INTERESSE?
Indien je in aanmerking wilt komen voor een stage bij De Rijke, dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via het sollicitatieformulier hieronder. Vul de vragen zo volledig mogelijk in, schrijf een korte motivatie en voeg jouw Curriculum Vitae bij.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Human Resources via 088-045 4481.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws over De Rijke? Volg De Rijke dan op LinkedIn, Facebook of Twitter.