2e plaats voor De Rijke bij de AFAS Awards

2e plaats voor De Rijke bij de AFAS Awards

Op 15 juni jl. vond de uitreiking van de AFAS Awards plaats. Deze awards worden jaarlijks door AFAS uitgereikt aan klanten die “maximaal rendement behalen door optimaal te werken met de software van AFAS. Ze zijn daarmee een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen”. De Rijke was finalist in de categorie HRM/Payroll.

Eind 2014 heeft De Rijke AFAS Profit in Nederland geïmplementeerd als software binnen de afdeling HR & Payroll met als doel meer efficiency, professionalisering/modernisering en meer mogelijkheden bieden aan medewerkers en managers. Na de livegang van de HR & Payroll administratie per 1 januari 2015, is het jaar 2015 vervolgens gebruikt voor de inrichting van een bijhorend intranet, wat tevens “draait” op de software van AFAS en wat wij binnen onze organisatie “De Rijke TODAY” noemen. Sinds 1 januari 2016 gebruiken alle Nederlandse collega’s De Rijke TODAY, inclusief stagiairs en uitzendkrachten. Op De Rijke TODAY kan je, naast nieuws over De Rijke, verjaardagen, nieuwe collega’s en een Wie-is-wie, onder meer ook terecht voor Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). Bijvoorbeeld voor het regelen van je verlof of declaraties en het bekijken van je loonstrook of als manager voor het raadplegen van informatie over jouw team of het bekijken van verlof- en verzuimdashboards. Administratieve HR- en Payrollprocessen zijn door middel van ESS- en MSS-workflows geautomatiseerd en vereenvoudigd, waardoor ze minder tijdrovend en minder foutgevoelig zijn geworden. Naast de technische inrichting van al deze workflows, heeft De Rijke ook veel aandacht besteed aan de layout van De Rijke TODAY: de look & feel van onze nieuwe huisstijl is er volledig in doorgevoerd, inclusief eigen buttons die we hebben laten ontwerpen. Verder hebben we ervoor gezorgd dat De Rijke TODAY gebruiksvriendelijk is, zeker omdat een groot deel van ons personeelsbestand geen kantoorfunctie heeft en daardoor niet altijd gewend is om te gaan met computers.

Toen bekend werd dat De Rijke was genomineerd, is het filmteam van AFAS langsgeweest om een mooie promotiefilm te maken ter ondersteuning van onze nominatie en vervolgens kon via social media worden gestemd. De Rijke is uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd. Hoewel we vanzelfsprekend liever als winnaar naar huis waren gegaan, zijn we trots op het resultaat en is het hoe dan ook een mooie pluim op ons werk! Wij bedanken dan ook iedereen voor het stemmen en alle enthousiaste reacties die wij in de afgelopen periode hebben ontvangen op onze nominatie.

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina voor een impressie van de awarduitreiking.